Technologija

Sultis spaudžiame pažangia austriška „Voran“ įranga,
kuri leidžia užtikrinti produkcijos kokybę ir patogų sulčių saugojimą
bei vartojimą.

technologija1 1 etapas – plovimas, smulkinimas
Jūsų atvežti obuoliai kruopščiai nuplaunami
bei susmulkinami specialiu automatizuotu
įrenginiu.
technologija2 2 etapas – spaudimas
Susmulkintų obuolių masė patenka
ant galingo preso,
kuris išspadžia net iki 75% sulčių.
technologija3 3 etapas – pasterizavimas
Išspaustos ir prafiltruotos sultys vamzdžiais teka į pasterizatorių,
kuris jas pakaitina iki 80 laipsnių. Būtent tokios temperatūros
sultyse žūsta mikroorganizmai, bet ne vitaminai.
4 etapas – išpilstymas
Pasterizuotos sultys patenka į specialų išpilstymo aparatą.
Kol kas vieninteliai Vakarų Lietuvoje mes naudojame
beorę išpilstymo įrangą, kuri iš pradžių ištraukia orą iš maišelio,
o tik po to įpila sultis. Procesas užbaigiamas azoto dujų injekcija,
kuri pašalina deguonies likučius iš maišelio, taip užkirsdama kelią
mikroorganizmu dauginimuisi bei sulčių oksidacijai.
Tokiu būdu išpilstytos sultys turi didesnę tikimybę nesurūgti.